Câștigăm cazul dumneavoastră sau nu ne plătiți nimic!
DespagubiriDespagubiriDespagubiri
7 zile din 7
contact@despagubiri.eu
Vaslui, România
DespagubiriDespagubiriDespagubiri

Despăgubiri accidente de muncă

  • Home
  • Despăgubiri accidente de muncă

Accidentele de munca. Prevederi legale, drepturi si obligatii pentru angajator si angajati

Drepturile de asigurat sunt acordate in baza unui proces-verbal de cercetare a accidentului de munca sau in baza formularului de declarare finala a bolii profesionale.

Atat angajatii, cat si angajatorii trebuie sa consulte legea atunci cand vine vorba de producerea unui accident la locul de munca. Astfel, angajatul trebuie sa stie care sunt drepturile sale, iar angajatorul trebuie sa stie cum trebuie sa procedeze si care sunt obligatiile sau responsabilitatile sale.

Cum sunt reglementate legal accidentele de munca

Accidentele de munca reprezinta orice vatamare corporala grava a angajatilor, care s-a produs in timpul programului, procesului de munca sau pe drumul la si de la locul de munca si care are drept consecinta incapacitate temporara de munca, invaliditate sau deces.

Normele cu privire la accidentele de munca sunt reglementate de Legea nr. 319/2006 privind legea securitatii in munca, implicit si masurile pentru prevenirea accidentelor de munca.

Conform legii, angajatorul are in primul rand obligatia sa tina evidenta accidentelor de munca ce au drept urmare o incapacitate de munca mai mare de trei zile de lucru, dar si a accidentelor usoare, a bolilor profesionale si a altor incidente periculoase. In acelasi timp, angajatorul are obligatia sa intocmeasca rapoarte pentru autoritatile competente privind accidentele de munca suferite de catre angajatii sai.

Cum vă putem ajuta?
  • Asistență juridică în dosarul penal și civil
  • Asistență în relațiile cu autoritățile
Situații în care pot fi obținute despăgubiri
  • În caz de vătămare a integrităţii corporale sau a sănătăţii – Daune morale
  • În caz de deces a victemei. Se acordă despăgubiri rudelor (frați/surori, părinți, bunici, soț/soție , copii), pentru suferința cauzată, precum şi oricărei alte persoane apropiate victimei ce poate dovedi strânsa relație cu victima
  • Cheltuieli pentru îngrijirea sănătăţii victimei sau, în caz de deces al acesteia, pentru înmormântare.  (Are dreptul cel ce a prilejuit aceste cheltuieli)

Echipă pregătită

Suntem o echipă de specialiști cu experiență în domeniul despăgubirilor auto, accidente muncă și malpraxis.

Consultanță GRATUITĂ

Suntem alături de dumneavoastră din prima clipă de după nefericitul eveniment. Contactați-ne cu încredere!